Confidenţialitate

Doru Dima: Angajații ar trebui să accepte o scădere salarială și ar trebui să-și ia 2-3 joburi care să nu-i încarce mai mult de 8 ore pe zi | AUDIO

Doru Dima, expert în Psihologia Muncii și specialist Resurse Umane, a fost invitatul Adrianei Nedelea în emisiunea Piața Victoriei, la Europa FM, unde a explicat că viitorul pe piața muncii se întâmplă deja și are loc sub ochii noștri. Sfatul lui Doru Dima pentru angajați este să accepte o scădere salarială și o serie de 2-3 joburi care să nu-i încarce mai mult de opt ore pe zi; să-și automatizeze procesele de lucru astfel încât să se simtă „în control”.

„Abuzurile companiilor s-au răsfrânt asupra stării de bine a angajaților. Și atunci, în momentul în care piața s-a deschis un pic, a apărut nevoia de a-ți căuta un job, dar a apărut și ceea ce numim o stare de bine pe care ai identificat-o pentru că tu poți să stai acasă, poți să-ți vezi de copii, poți să-ți vezi de familie, poți să faci și alte lucruri, dar să-ți iei aceeași bani”, a spus Doru Dima la Europa FM.

Specialistul în Resurse Umane a mai explicat că atunci când o persoană vine să se angajeze, prima lui întrebare se referă la frecvența cu care trebuie să vină la birou.

„Și este normal. Nu o să ne mai întoarcem niciodată la ceea ce a fost și ar fi bine ca angajatorii să înțeleagă lucrul acesta. În afară de joburile care presupun prezența fizică, obligatorie. Noi nu o să mai fim o piață a forței de muncă din România, noi o să fim o piață a forței de muncă globală. Și legislația aici trebuie schimbată”, a mai spus Doru Dima la europa FM.

Doru Dima: Oamenii ar trebui să accepte o scădere a salariului și să-și găsească două-trei joburi, care să nu-i încarce mai mult de opt ore pe zi, pentru că este distructiv pentru sănătatea mentală

„Oamenii se vor îndrepta din ce în ce mai mult spre a-și identifica… sau i-aș sfătui să facă lucrul acesta, de a accepta o scădere a salariului, dar de a-și găsi alte două-trei joburi, care să nu-i încarce mai mult de opt ore pe zi pentru că este distructiv pentru sănătatea mentală și să se dezvolte foarte mult, să-și automatizeze foarte mult din procese astfel încât să poată să se simtă în control”, a explicat Doru Dima la Europa FM.

Citește și: Doru Dima, specialist în Resurse Umane, despre cele trei mari probleme ale managerilor: Nu știu să motiveze, să delege, să-i sprijine pe subordonați în dezvoltarea personală| AUDIO