Confidenţialitate

Dorina Lazăr este, din nou, managerul Teatrului Odeon | AUDIO

Dorina Lazăr revine la conducerea Teatrului Odeon. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a semnat dispoziția după ce instanța de judecată a decis acest lucru încă de anul trecut. Vechea administrație a refuzat insă să pună în aplicare hotărârea judecătorească.

Dorina Lazăr a fost demisă abuziv din această funcție în 2017. Deși obținuse postul după un concurs luat cu nota 10 iar la ultima evaluare primise nota 9,23, cunoscutei actrițe i-a fost întrerupt contractul ”ca urmare a nerespectării clauzelor contractuale”, – anunţa, la acea  vreme, Primăria condusă de Gabriela Firea. În emisiunea Drum cu prioritate, Dorina Lazar a povestit momentul:

”Mi s-a cerut să tai bugetul, pentru că nu ajunge, nu se poate echilibra bugetul Primăriei, numai că dacă vă uitați pe toate bugetele teatrelor din București, noi suntem pe penultimul  loc. Și atunci am întrebat: și dacă eu nu tai? Ce mi se întâmplă? Vă căutați alt loc de muncă, doamna Lazăr. În două ore, eu am avut la teatru Corpul de Control al Primarului General. Și am zis: Vă rog să dați la Curtea de Conturi și la DNA, sunt niște oameni avizați să facă un control de asemenea natură.”

Anul trecut, în iunie, instanţa a anulat dispoziţia emisa de Gabriela Firea. Pe lîngă repunerea în functie, Dorina Lazăr a primit și daune morale de un leu.

”Sunt un om extrem de înțelegător și de conciliant și de respectuos. Dar, când mi se pare că am dreptate, chiar nu mă pot abține.”

Înaintea alegerilor locale de anul trecut, pentru că lucrurile trenau, într-o scrisoare deschisă Senatul UNITER i-a cerut Gabrielei Firea sa pună în aplicare hotărârea judecătorească. Acum, primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a vorbit la telefon cu Dorina Lazăr și i-a dat vestea că se poate întoarce la Teatrul Odeon.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Adriana Sârbu