Confidenţialitate

Dorin Lazăr Maior ar fi fost internat la un spital din Roma din cauza unor probleme de sănătate. Liderul revoluționarilor ar fi trebuit să fie extrădat luni | AUDIO

Liderul revoluționarilor, Dorin Lazăr Maior, ar fi fost internat la un spital din Roma din cauza unor probleme de sănătate. El ar fi trebuit să fie extrădat luni, 2 octombrie 2023, în țară ca să își execute pedeapsa de peste 5 ani de închisoare pentru cumpărare de influență.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fostul deputat PSD și președinte al Revoluționarilor, Dorin Lazăr Maior, ar fi urmat să fie extrădat în țară din Italia pentru ispășirea unei pedepse de 2 ani și 1.186 de zile de închisoare.

Surse judiciare au spus pentru Agerpres, însă, că omul de afaceri se află într-un spital din Roma și că va fi adus în România după ce medicii italieni stabilesc că starea lui de sănătate permite călătoria cu avionul.

Dorin Lazăr Maior are de executat o pedeapsă cu închisoarea după ce a fost condamnat definitiv pe 11 noiembrie 2022 pentru cumpărare de influență. Maior avea deschis deja un dosar penal pentru șantaj și a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare în 2013.

Procurorii anticorupție susțin că, în timp ce se afla în penitenciarul Codlea în 2016, ar fi încercat să intervină pe lângă un judecător pentru a i se rejudeca dosarul și a fi declarat nevinovat.

Este pentru a doua oară când Maior este prins în afara granițelor și adus în țară ca să-și execute pedepsele cu închisoarea. Înainte de a fi arestat, după sentință din 2013, fostul lider al revolutionarilor fugise din țară în Dubai, de unde a fost extrădat în 21 aprilie 2016.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Mobex Vrancea – Vaslui 23: Mobilizarea rezerviștilor din are loc în perioada 2 – 7 octombrie. Exercițiul este organizat de MApN | AUDIO