Confidenţialitate

Mobex Vrancea – Vaslui 23: Mobilizarea rezerviștilor din are loc în perioada 2 – 7 octombrie. Exercițiul este organizat de MApN | AUDIO

De astăzi până sâmbătă are loc, în Vrancea și Vaslui, cel mai amplu exercițiu de pregătire din ultimii ani care îi are în prim-plan pe rezerviștii militari. Numai din Vrancea sunt circa 2600 de foști angajați din armată, dar și din alte instituții militare, care sunt mobilizați în aceste zile la unitățile militare. Unii dintre ei vor face inclusiv trageri în poligon.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mobex Vrancea – Vaslui 23 este numele exercițiului care a început astăzi în cele două județe, despre care Ministerul Apărării Naționale spune că este cel mai amplu organizat în țară în ultimii ani. Asemenea mobilizări, dar mai reduse ca număr de participanți, au loc periodic, iar scopul lor este de evaluare a pregătirii populației.

Rezerviștii din cele două județe au fost convocați la unitățile militare pentru pregătire

Numai în județul Vrancea, exercițiul presupune mobilizarea unui număr de aproximativ 1700 de rezerviști din Armata Română, cărora li se adaugă alți circa 900 de foști angajați ai altor instituții militarizate, trecuți în rezervă.

Exercițiul este organizat de Ministerul Apărării Naționale, în colaborare cu Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, iar la nivelul județului Vrancea presupune și o serie de trageri de antrenament în poligonul din comuna Sihlea.

Asemenea exerciții sunt planificate din timp, fiind aprobate de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării cu un an înaintea desfășurării lor.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Peste 1500 de pistoale neletale, descoperite într-un camion cu mărfuri care urma să treacă în Ucraina pe la Isaccea, capturate de polițiștii români de frontieră | AUDIO