Dor Geta Popescu, în vârstă de 12 ani, cea mai tânără alpinistă din lume care a atins vârful Aconcagua

Alpinista româncă Dor Geta Popescu, în vârstă de 12 ani, a atins vârful Aconcagua din Argentina, cu o altitudine de 6960 metri, stabilind, astfel, un nou record mondial de vârstă pentru acest vârf, sâmbătă, 6 februarie, potrivit Mediafax.

Vârful Aconcagua este cel mai înalt din emisfera sudică şi cea vestică, cel mai înalt din afara Asiei şi cel mai înalt din cele două Americi.

Dor Geta Popescu a stabilit două recorduri mondiale în două luni, după ce, în data de 8 decembrie 2015, a escaladat cel mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado, cu altitudinea de 6.893 de metri.

record dor geta popescu

Până în acest moment, Dor Geta Popescu deține cinci recorduri mondiale de vârstă în alpinismul de altitudine, cucerind  munţii Ararat din Turcia, Damavand din Iran, Sabalan din Iran, Ojos del Salado din Chile şi Aconcagua din Argentina.

Dor Geta Popescu este membră a secţiei de performanţă a Clubului Sportiv Montan Altitudine din Râşnov.

Până la vârsta de 14 ani, tânăra sportivă are ca obiective finalizarea Circuitului 7 Volcanoes (cel mai înalt vulcan de pe fiecare continent) şi Circuitul 7 Summits (cel mai înalt vârf de pe fiecare continent).

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS