Donați pentru „Cumințenia Pământului” !

Guvernul și Ministerul Culturii au lansat oficial campania de susținere a subscripției naționale pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși „Cumințenia pământului”.

Peste 20 de personalități publice – printre care Andrei Pleșu, Maia Morgenstern, Oana Pellea și Victor Rebengiuc –susțin această inițiativă și apar în spotul de promovare care se va difuza începând de azi, 20 mai.

Achiziția sculpturii se va face printr-un efort conjugat al statului român și al cetățenilor : 5 milioane de euro dă Guvernul dar e nevoie ca alte 6 milioane de euro să fie strînse din contribuțiile voluntare ale cetatenilor si firmelor , până pe 30 septembrie.

 

Pentru celelalte opere sunt în colecții private, această sculptură este ultima pe care statul român o mai poate recupera, pentru a o putea face accesibilă publicului larg și iubitorilor de artă.

Primele rezultate ale campaniei vor fi făcute publice la 1 iunie, iar periodic, în zilele de 1 și 15 ale fiecărei luni de campanie, sumele strânse până în acel moment vor fi date publicității.

Puteți dona direct prin intermediul site-ului campaniei www.brancusiealmeu.ro

La acest link puteți vedea  modalităţile prin care se pot face donaţii: http://goo.gl/Fq2r6B.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS