Donald Trump, acuzat ca a inselat peste cinci mii de studenti

Procurorul general Eric Schneiderman l-a dat în judecată pe magnat

Procurorul general Eric Schneiderman l-a dat în judecată pe magnat, pentru 40 de milioane de dolari, intentând un proces în Manhattan împotriva acestuia şi a universităţii omonime pentru fraudă: studenţii ar fi plătit pentru a se înscrie la Universitatea Trump, dar nu au beneficiat de cursurile promise.

Potrivit procurorilor, între 2005 şi 2011 Universitatea Trump oferea cursuri de business şi investiţii, dar studenţii nu au luat parte la vreun astfel de curs, deşi plătiseră mii de dolari.

‘Peste 5.000 de persoane din toată ţara, care au plătit în total 40 de milioane de dolari pentru a învăţa tehnici de vânzări, au primit altă lecţie în loc. Procurorul general sustine ca Donald Trump s-a folosit de numele său şi a apărut personal în materialele publicitare care promovau universitatea, făcând promisiuni false pentru a convinge oamenii să cheltuiască zeci de mii de dolari pentru cursuri de care n-au avut parte. Magnatul american a promis workshop-uri gratuite predate de discipoli de-ai săi.

Insa, la aceste workshop-uri, studenţii erau convinşi să se înscrie la un seminar de trei zile predat de însuşi Donald Trump, care costa 1.500 de dolari, şi la un curs de elită predat de Trump, care costa între 10.000 şi 35.000 de dolari pentru fiecare cursant. In realitate, studenţii care plătiseră nu au luat parte la niciun seminar sau curs predat de Trump, ci doar au primit diplomele de absolvire.

Avocatul lui Donal Trump, neagă acuzaţiile spunând că procesul este politic.