Confidenţialitate

Primarul Timișoarei: Există posibilitatea carantinării oraşului, dar nu este o soluție fezabilă

Primarul Dominic Fritz spune că există posibilitatea carantinării Timişoarei, în contextul în care județul Timiș nu mai are niciun loc liber în ATI.

Edilul șef a anunțat că de joi se va deschide din nou o secție suport Covid într-un spital, deoarece situația este „extrem gravă, cred că e cea mai gravă de când a început pandemia”.

Potrivit primarului, medicii îi spun că pacienții sunt din ce în ce mai tineri, cu forme ale bolii din ce în ce mai grave.

„Tulpina britanică se presupune că este în plină răspândire și la noi, în vestul țării, mă îngrijorează destul de tare. Există posibilitatea carantinării Timișoarei așa cum arată situația acum, tocmai pentru că nu mai sunt paturi în spitale”, a afirmat Dominic Fritz.

În opinia acestuia, așa cum este făcută acum carantinarea „nu ar avea efectele dorite”: „Carantinarea Timișoarei nu cred că este o soluție fezabilă decât dacă am carantina tot județul Timiș și ar urma controale destul de dure”.

Fritz a făcut apel la timișoreni să înțeleagă faptul că situația e gravă: „Știu că e vreme bună afară și avem sentimentul că merităm libertate, înțeleg și operatorii economici că au ajuns la capătul puterilor, dar dacă nu avem grijă, ajungem la un val care ne va forța să optim economia”.

Primarul a cerut restaurantelor, teraselor, sălilor de fitness și magazinelor să respecte regulile.

„Doar dacă de azi toți respectă cu strictețe regulile o să reușim să ținem situația sub control. Trebuie să avem răbdare, să limităm orice ieșire, nu faceți chefuri”, a transmis primarul.