Confidenţialitate

Dolj: Percheziţii la persoane bănuite de vaccinări fictive

Poliţiştii doljeni efectuează, miercuri dimineaţa, 36 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de înşelăciune şi fals informatic, într-un dosar cu vaccinări fictive.

Potrivit IPJ Dolj, în perioada septembrie-octombrie 2021, aproximativ 100 de persoane din mai multe localităţi din judeţul Dolj, prin intermediari, ar fi fost înregistrate în Registrul Naţional de Vaccinări, fără ca acestea să fi fost vaccinate.

La acţiune participă şi poliţişti ai Serviciului Criminalistic şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Dolj, ai Poliţiei Municipiului Craiova, Poliţiei Municipiului Calafat, precum şi jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Un medic de familie, un ambulanţier şi un intermediar au fost reţinuţi, marţi, pentru 24 de ore, pentru emitere de certificate de vaccinare fictivă anti-COVID-19 de către poliţiştii anticorupţie care au destructurat o grupare de persoane ce acţiona în acest sens în judeţul Dolj.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, cei trei au fost prinşi în flagrant după ce primiseră o sumă de bani pentru ca medicul să elibereze un certificat de vaccinare anti-COVID, fără vaccinare efectivă.