Confidenţialitate

DOLJ: O angajată a DGASPC și sotul său polițist, diagnosticați cu COVID-19

O angajată a DGASPC Dolj a fost confirmată cu COVID-19. Femeia a luat boala de la soţul ei, poliţist, internat în spital în urmă cu câteva zile, la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova.

Autoritățile au decis ca toți cei peste 600 de anagajați ai DGASPC Dolj să fie testați pentru noul coronavirus. Aproximativ jumătate dintre ei se află acum izolaţi la locul de muncă.

Potrivit autorităţilor, angajata Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj lucrează în birou alături de alte 7 persoane, însă doar trei oameni au intrat în contact direct cu aceasta. Toţi sunt izolaţi la domiciliu şi sunt monitorizaţi de medicii de familie.

„Conducerea DGASPC Dolj în colaborare cu reprezentanţii DSP Dolj au stabilit ca 323 persoane care sunt în izolare la locul de muncă, în centrele rezidenţiale, să fie testate cu ajutorul medicilor din cadrul unităţii şi care au fost instruiţi în acest sens de specialiştii epidemiologi. De asemenea, în data de 9 mai, alte peste 300 de persoane din cadrul DGASPC Dolj, care urmează a intra în izolare la locul de muncă, vor fi testate pentru SARS-COV2”, anunţă reprezentanţii Prefecturii Dolj.

Joi, în Dolj, numărul total al persoanelor diagnosticate cu COVID -19 a ajuns la 116. 28 dintre acestea sunt jandarmi de la Gruparea Mobilă Craiova.