Confidenţialitate

Dolj: Celulă de criză la Direcția de Asistență Socială, după ce doi tineri s-au sinucis

Celulă de criză la Direcția de Asistență Socială Dolj, după ce doi tineri aflați în plasament s-au sinucis în ultimele zile.

Situația este catalogată drept una fără precedent în activitatea instituției, care a deschis și o anchetă internă.

O fată de 13 ani, elevă în clasa a 7-a, care locuia în Casa de tip familial ”Amicii” a fost găsită spânzurată în data de 2 decembrie.

Cinci zile mai târziu, un tânăr de 19 ani care locuia la Casa Voința și-a pus capăt zilelor. Băiatul era elev în clasa a 12-a la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Craiova și se afla sub măsură de protecție specială de la naștere.

În urma acestor evenimente tragice, conducerea Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj a luat mai multe măsuri. Toți copiii aflați în plasament vor fi monitorizați, evaluați și consiliați de psihologi. A fost cerut inclusiv sprijinul Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova (pentru evaluarea psihiatrică a cazurilor speciale).

Iar polițiștii se vor mobiliza imediat în cazul în care tinerii dispar din Casele de tip Familial. 200 de copii din Dolj locuiesc în prezent în astfel de imobile.

 

Citește și: Avertisment CRJ: 5.000 de oameni au murit în centrele de plasament sau de recuperare