Confidenţialitate

Dolj: Candidații la Evaluarea Națională dintr-o localitate au susținut examenul de două ori, după ce le-au fost date subiectele greșite

Candidații la Evaluarea Națională dintr-o localitate din județul Dolj au susținut examenul de două ori. Profesorii le-au dat subiectele greșite. Inspectoratul Școlar anunță sancțiuni.

Incidentul s-a petrecut în localitatea doljeană Predești, unde 14 absolvenți de clasa a VIII-au au susținut prima probă a examenului de evaluare națională, cea la Limba și Literatura Română.

La prima oră, copiii au primit subiectele destinate elevilor care aparțin minorității maghiare. Profesorii examinatori nu s-au sesizat. Nici candidații.

Elevii au stat cuminți în bănci și au rezolvat ce au putut. După examen au vorbit cu alți colegi și așa au descoperit că nu au primit subiectele distribuite la nivel national.

Abia atunci au aflat și examinatorii și i-au chemat pe copii la școală pentru a susține din nou proba, cu subiecte de rezervă.

Inspectoratul Școlar Județean Dolj a făcut o anchetă în acest caz și se va propune demiterea directorului școli, dar și sancționarea membrilor comisiei de evaluare.

Foto: Shutterstock