DOLJ: Angajații Centrului de Transfuzie Craiova, acuzaţi de luare de mită, trimiși în judecată

Cei doi angajaţi ai Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova acuzaţi că luau şpagă în schimbul unor unităţi de sânge au fost trimişi în judecată, aceştia fiind acum în arest la domiciliu, transmite corespondentul Europa FM, Ana-Maria Constantinescu.

Reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie au anunţat trimiterea în judecată a lui Cosmin Cristian Magaon, de 24 de ani, din Craiova, asistent medical în cadrul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Craiova, şi a Mihaelei Georgineta Oprişan, de 33 de ani, din municipiu, registrator în cadrul Centrului.

Dosarul s-a înregistrat la Tribunalul Dolj.

Asistentul medical este acuzat de de complicitate la luare de mită în formă continuată (4 acte materiale), iar registratorul ajunge în faţa instanţei pentru luare de mită în formă continuată (8 acte materiale).

“În fapt, la data de 15.03.2017, ofițeri de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Structura Centrală și Serviciul Județean Anticorupție Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în urma activităților complexe de cercetare penală, au realizat prinderea în flagrant a lui M.C.C. în timp ce primea suma de 200 lei de la un investigator sub acoperire, pentru a furniza două unități de sânge necesare unui pacient în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale”, arată reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie.

Anchetatorii au reţinut că, în perioada noiembrie 2016 – martie 2017, cei doi angajaţi ai Centrului de Transfuzii Sanguine din Craiova, pe fondul lipsei de sânge necesar intervențiilor chirurgicale, a primit în repetate rânduri, de la aparținători ai unor pacienți internaţi la un spital din Craiova, precum şi de la investigatori sub acoperire ai D.G.A., diferite sume de bani pentru a facilita obținerea respectivelor de unități de sânge.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS