Confidenţialitate

Dolarul a depășit valoare de 5 lei, potrivit cursului BNR

Pentru prima dată, dolarul a depășit valoarea de 5 lei, în urma celui mai recent curs valutar al Băncii Naționale Române, potrivit unui comunicat de presă transmis de instituție.

5,0103 lei, atât a ajuns să coste un dolar american, joi, 22 septembrie, potrivit informațiilor transmise de BNR.

Dolarul, care este considerat o monedă sigură, este în creștere pe piețele valuare, mai ales după anunțul președintelui rus Vladimir Putin privind mobilizarea parțială.

Tot joi, cursul euro a ajuns la valoarea de 4,9414 lei.

În condițiile în care dolarul american se întărește în comparație cu moneda europeană, specialiștii ne sfătuiesc să facem economii în dolari.

Profesorul universitar de economie, Christian Năsulea, afirma într-o intervenție în emisiunea Deșteptarea de vară, de la Europa FM:

„Tendința pe care o observăm la mulți români, de a-și muta și ei economiile din euro în dolari este una corectă. Are mai mult sens acum dacă ai mai mulți bănuți puși deoparte să-i ții în dolari decât în euro pentru că o să pierzi mai puțin din valoarea lor în perioada următoare. Clar din cauza inflației banii lichizi ținuți la bancă se devalorizează însă toate semnele arată că se vor devaloriza mai încet dolarii decât euro.”

Citește și: Scumpirile la carburanți și gaze naturale vor continua pe măsură ce valoarea dolarului va crește, atrag atenția specialiștii economici | AUDIO