Confidenţialitate

Doi gălățeni, membri ai rețelei de traficanți de droguri Balkan Cartel, reținuți de polițiști

Poliţia a reţinut doi bărbați din Galați, cu reședința în Spania, acuzați că fac parte dintr-o reţea de trafic de droguri. Reţeaua, cunoscută sub numele de Balkan Cartel,  a fost implicată, în 2019,  şi în operațiunea care s-a terminat cu eșuarea pe litoralul românesc a aproape două tone de cocaină.

Potrivit unui comunicat al IPJ Tulcea, în 2019, cei doi bărbați ar fi constituit un grup infracțional organizat, împreună cu alte persoane de cetățenii diferite, cu scopul de a transporta trei tone de cocaină din America de Sud, în vederea distribuirii pe piețele din Europa.

Cei doi bărbaţi sunt arestaţi  pentru 30 de zile, pentru trafic internaţional de droguri de mare risc și  inițiere și constituirea unui grup infracțional.

În noiembrie anul trecut, Tribunalul Tulcea a condamnat doi șoferi sârbi la câte 9 ani și 4 luni de detenție în cazul „Cocaina din mare”, însă sentința nu e definitivă.

Cei doi șoferi și un român erau singurii membri ai rețelei de crimă organizată Balkan Cartel prinși de autoritățile române, după ce o barcă cu două tone de cocaină a naufragiat pe litoralul românesc, în martie 2019.

În acest caz au mai fost arestați 2 polițiști de la Rutieră. Aceştia i-au oprit pe traficanţi, care transportau o remorcă cu 30 de pachete de cocaină. Au primit, însă, câte 2.000 de euro fiecare şi i-au lăsat pe traficanţi să plece.

  • Liliana Nicolae