Confidenţialitate

Doi foști miniștri și un deputat PSD, audiați la DNA Timișoara

Numele fostului vicepremier Mihai Fifor, al fostului ministru al transporturilor, Răzvan Cuc și al parlamentarului de Caraș-Severin Luminița Jivan apar în stenogramele din dosarul de mită la direcția regională de drumuri Timișoara și la PSD Arad.

Cei 3 au calitatea de martori în acest caz. Alti 3 parlamentari însă, doi deputați PSD de Arad și un senator social democrat din Caraș-Severin au primit calitatea de suspect, în urmă cu câteva zile.

Cei 3 social democrați chemați astăzi în fața procurorilor anticorupție au susținut la ieșirea de la audieri că nu au nicio legătură cu dosarul de mita de la DRDP respectiv PSD Arad și că cel mai probabil cei anchetați în acest caz s-au folosit de numele lor.

Fostul vicepremier Mihai Fifor a susținut că nu a intervenit niciodată ca vreo persoană să fie angajată la Direcția Regională de Drumuri Timișoara. Mihai Fifor, fost vicepremier: “Niciodată nu mi-a cerut cineva să îmi exercit în vreun fel influența sau autoritatea în favoarea cuiva pentru angajări sau pentru orice fel de alta problemă”.

Și fostul ministru al transporturilor Răzvan Cuc neagă oricefel de legătură cu dosarul de corupție de la Arad.

La ieșirea din sediul DNA, fostul ministru a susținut să el s-a ocupat de șantiere și de bunul mers al ministerului și nu de diverse numiri.

Răzvan Cuc, fost ministru al transporturilor: “Am constatat că mai multe persoane au folosit numele meu, din ceea ce am văzut la dosar şi din presă, probabil că aşa au simţit la acel moment, să se laude cu faptul că m-ar cunoaşte sau că ar fi vorbit ei cu mine, lucru care nu s-a întâmplat”.

Deputatul PSD de Caraș- Severin, Luminița Jivan a susținut și ea că e un simplu martor în acest dosar și asta pentru că numele ei apare în doua interceptări. Luminița Jivan, deputat PSD: “Ca martor în dosarul în care s-a discutat despre o posibilă influență pentru ocuparea unui post”.

Tot astăzi a ajuns în fața procurorilor și fostul șef de cabinet al fostului vicepremier Mihai Fifor, Emilian Pintea care a susținut la ieșirea de la DNA Timișoara că le-a spus procurorilor că își rezerva dreptul la tăcere și nu a dat nicio declarație.