Confidenţialitate

Doi farmaciști au folosit cardurile clienților la pariuri online

Atenţie la cardurile de fidelitate din farmacii. Doi farmacişti au dat lovitura.

Cine nu joacă nu câştigă, aşa au crezut şi doi farmacişti din Suceava, soţ şi soţie care şi-au descoperit relativ recent pasinea pentru jocurile de noroc online.

E drept, ei au fost cei care în cele din urmă au pierdut , după ce s-au folosit de identitatea unui client fidel al farmaciei.

Parchetul de pe Lângă Tribunalul Suceava i-a trimis în judecată pentru tentativă la infracţiunea de fraudă informatică, infracţiunea de evaziune fiscală şi infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Fapta comisă de cei doi s-a petrecut în 2016. Cu un an înainte un bărbat din Suceava a mers la una dintre cele două farmacii unde lucrau cei doi soi pentru cumpărături şi în plus pentru un card de fidelitate.

Pentru obţinerea de produse la preţ mai mic, bărbatul şi-a lăsat o copie la cartea de identitate. Nu avea să ştie însă ce se va întâmpla cu datele lui.

Pasiunea pentru jucuri i-a determinat pe cei doi soţi farmacişti la un moment dat să-şi deschidă un cont de jucător pe un site specializat în aşa ceva. Au pariat şi au gâştigat 2.356 de lei, dar folosind datele clientului care şi-a dorit un card de fidelitate.

Procurorii au intrat pe fir pentru că orice câştig obţinut la jocurile de noroc trebuie declarat.

Pe lângă acuzaţiile care li se aduc celor doi, procurorii îii acuză şi de faptul că s-au au fraudat Fiscul, nedeclarând impozitul pe venit care trebuia.