Doi copii din Câmpina au predat la Poliție banii găsiți pe stradă

Doi copii din Câmpina, elevi în clasa a V-a la Școala Ion Câmpineanu, au devenit mici vedete locale după ce au predate la secția de Poliție un teanc de bani pe care l-au găsit pe o stradă din oraș.

Copiii au mers singuri la Poliție, unde au fost recompensați cu suc și prăjituri.

Câmpineanul care a pierdut banii a anunțat că va vrea să-I cunoască personal pe cei doi puști pentru a le face un cadou.

Luca Alexandru (11 ani) și Cătălin Mihai Ciută (12 ani) au povestit că au găsit banii întâmplător, în timp ce se plimbau cu bicicletele într-o parcare din spatele unui complex comercial din Câmpina. Inițial au zărit un pachet pe care era notat ceva. Curioși au vrut să vadă ce scrie și au ridicat plicul de jos. Abia atunci au realizat că printre hârtii se ascunde și un teanc cu bani, aproape o mie de euro.

Speriați, cei doi băieți au decis să meargă la Poliție pentru a preda suma de bani, dar mai întâi au trecut pe acasă ca să-și anunțe părinții.

“Inițial nu am văzut banii, dar am ridicat hârtia să văd ce este. Erau facturi cu multe calcule pe ele. Când am întors acea hârtie am găsit un fișic mare de bani. Erau legați cu un elastic. Am zis că trebuie să-I duc la Poliție cât mai urgent. I-am pus în buzunar și am plecat acasă să o anunț pe bunica mea că voi merge la Poliție, să șite de mine. Și ea a insistat foarte mult să mergem la Poliție. Mă simțeam rău, că banii aceia nu erau ai mei. Am fugit la Poliție cu prietenul meu, iar acel domn polițist ne-a felicitat că i-am găsit. Când am ajuns acasă, a venit la noi o doamnă polițist cu un suc și prăjituri și ne-a felicitat”,a povestit Cătălin.

Stănuța Aldea, bunica lui Cătălin în grija căreia a rămas copilul după ce părinții lui au plecat să muncească în afara țării, spune că pentru ea a fost un șoc, atunci când băiatul a intrat în casă cu teancul de bani.

“Pentru mine și pentru el a fost un șoc. A venit transpirat tot și mi-a spus că a găsit un ghemotoc de bani. Așa mi-a zis. I-am numărat. Erau 3200 de lei, iar eu în casă atunci aveam doar 5 lei, dar nu am avut niciun pic ezitarea să zic să-i oprim. Nu-mi trebuie bani nemunciți”, a spus femeia.

Cei doi băieți au plecat singuri la sediul Poliției Municipale din Câmpina unde le-au spus polițiștilor tot ceea ce s-a întâmplat. Persoana care a pierdut banii, administratorul unei societăți comerciale din oraș, a fost identificată imediat după înscrisurile prezente pe plicul în care erau banii. Acesta a fost contactat de oamenii legii, iar vineri, omul a intrat din nou în posesia banilor pierduți.

“A fost o întâmplare. Mi-au căuzut banii din buzunar când m-am dat jos din mașină în parcarea blocului. Mi-am dat seama că nu-i mai am cam într-o jumătate de oră. M-am întors în parcare, am căutat peste tot, dar nu i-am mai găsit. 90 la sută îmi luasem gândul că îi voi mai găsi. Apoi s-a întâmplat minunea. Am fost contactat de către Poliție că doi copii au găsit banii în parcare și au venit speriați la Poliție să-i predea. Un gest minunat, de nota zece”, a declarat persoana care a pierdut suma de bani și care a ținut să nu-și dezvăluie identitatea.

Bărbatul a cerut polițiștilor adresele copiilor și a precizat că vrea neapărat să-i cunaoscă pe cei doi pentru a-i recompensa fie cu bani, fie cu un cadou.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS