Doi bărbați din Galați, arestați pentru trafic de persoane în Italia

Doi bărbați din localitatea gălățeană Băleni au fost reținuți pentru 24 de ore, iar alți doi sunt cercetați în libertate, pentru trafic de persoane în Italia.

” Investigațiile au relevat că, în perioada 2009 – 2016, cei patru ar fi racolat peste 100 de victime, pe care le-ar fi transportat în Italia, predându-le unor cetățeni italieni, pentru a fi exploatate prin muncă. Cei patru le-ar fi promis inițial victimelor un salariu de 1.000 de euro lunar, pentru a munci la ferme agricole din Italia, prezentându-le alte condiții decât cele reale, referitoare la cazare, durata legală a zilei de muncă. În realitate, victimele nu puteau pleca benevol de la locurile de muncă și nu puteau lua contact direct cu angajatorii. De la fiecare victimă, cei patru ar fi încasat 150 de euro lunar, pentru întreaga perioadă în care victimele lucrau în Italia, drept comision pentru faptul că le-a fost găsit un loc de muncă, obținând în acest mod peste 100.000 de euro”, se arată într-un comunicat DIICOT Galați.

Pentru capturarea celor patru traficanți, polițiștii BCCO Galați, secondați de trupele speciale ale Jandameriei, au făcut patru percheziții domiciliare la Băleni.

Suspecții au fost ridicați cu mandate de aducere și interogați la Polița județului Galați.

Din casele traficanților au fost ridicați bani, bijuterii, telefoane mobile, laptopuri și alte bunuri de valoare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS