Doi alpinisti din Ungaria sunt dati disparuti in urma unei expeditii in Himalaya

Un oficial din domeniul turismului spune ca Zsolt Eross şi Peter Kiss af fi murit după ce au căzut în timp ce se aflau la 7.900 de metri altitudine.

Cinci alpinişti au dispărut în timp ce încercau să coboare de pe unul dintre cele mai înalte vârfuri din lume, Kanchenjunga, cu o altitudine de 8.586 de metri.

Alpiniştii – doi cetățeni ungari Zsolt Eross şi Peter Kiss, un coreean şi doi şerpaşi nepalezi – este posibil să fi căzut în timp ce se aflau la altitudinea de 7.900 de metri .

În căutarea lor au pornit zece şerpaşi dar condiţiile meteo nefovarabile le-au împiedicat eforturile: elicopterele nu au putut să ajungă la tabăra de bază.

Unul dintre cei dispăruți, Zsolt Eross, născut în România, a fost primul cetățean maghiar care a cucerit Muntele Everest şi a escaladat 12 dintre cele 14 cele mai înalte vârfuri din lume.

În urma unui accident, în 2010, i-a fost amputat piciorul drept de la genunchi în jos.

Un purtător de cuvânt al expediţiei a declarat că sunt puţine speranţe pentru alpinişti: dacă Peter şi Zsolt sunt blocaţi la această altitudine şi îşi petrec noaptea afară, nu au nicio şansă de supravieţuire.