Confidenţialitate

Dogioiu, despre 10 August: O pierdere imensă de timp cât dosarul a fost la DIICOT | AUDIO

Procurorii DIICOT au clasat o parte din dosarul 10 august, deschis după intervenția a forță a jandarmilor la un protest în Piața Victoriei.

Sute de manifestanți au avut nevoie atunci de îngrijiri medicale.

DIICOT spune că nu există probe că ar fi fost vorba despre o lovitură de stat, așa cum a invocat Jandarmeria Română. Orice clasare a unui dosar poate fi atacată în instanță.

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu spune că acuzațiile privind tentativa de lovitură de stat nu se justificau de la bun început, dar au fost pretextul pentru ca DIICOT să preia acest dosar de la Parchetul Militar, iar DIICOT ar fi fost controlat la acea vreme de o apropiată a PSD, Oana Schmidt Haineală.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ceea ce privește acțiunile jandarmilor, DIICOT nu ar fi avut atribuții pentru cercetarea acestora, nici pentru clasarea unor fapte ale militarilor, fără să existe suspiciunea de grup infracțional organizat, care ar fi fost de competența DIICOT.

Dosarul se va întoarce acum la Parchetul Militar, dar s-a pierdut timp prețios în anchetă, iar procurorii care s-au ocupat inițiat de acest caz au ieșit la pensie, mai spune Ioana Ene Dogioiu.

Cel mai rău lucru este că ancheta s-a blocat vreme de un an de zile. A fost o pierdere imensă de timp cât dosarul a fost la DIICOT. Parchetul Militar primește acest cartof fierbinte, în condițiile în care nnu stă foarte bine la numărul de procurori, mai au șase procurori.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.