Confidenţialitate

Doctorul Burnei, despre medicii care-l contestă: ”I-am format, ei vor să-mi facă rău”

Medicul Gheorghe Burnei a declarat în exclusivitate la Europa FM că va contesta decizia de astăzi a Curții de Apel București, care îi interzice să lucreze în spitalele de stat.

”Nu știe exact cursul normal, dar cu sigurnață, va urma o contestație, având în vedere că eu mă consider nevinovat și că de 8 luni de zile eu nu pot să lucrez, să-mi desfășor activitatea de profesor universitar. Este o decizie nefavorabilă pentru mine, este o decizie nedreaptă, mai ales că această decizie vine ca urmare a unei agitații făcute de colegii, colaboratorii mei pe care i-am format, i-am crescut – așa cum se spune – timp de 15 ani. Reacția colegilor este o surpriză total neplăcută. Eu nu-mi explic acum, pe moment această atitudine. Dar cred că e una emoțională, sau pur și simplu surprinși de aceste evenimente în care ei vor să îmi facă mie rău. ”

Medicul Burnei a mai spus la Europa FM că așa zisele conflicte despre care vorbesc foștii săi colegi de la Spitalul Marie Curie au fost, de fapt, discuții profesionale, care se întâmplă peste tot în lume, unde au loc operații de anvergură, cu riscuri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

”I-am luat la congrese pe banii sau pe influența mea”

Medicul Gheorghe Burnei a transmis un mesaj pentru colegii de la Spitalul Marie Curie, care nu vor să mai lucreze cu el:

”Să se gândească că atunci când au venit, au venit ca simpli medici și nu știau nici regulile de aseptie și antiseptie, cum trebuie să se comporte un medic într-o sală de operație. Pe toți medicii i-am învățat în rezidențiat, apoi am făcut eforturi … mi-am părăsit familia, am venit din concediu, pentru a-i susține să rămână în București alături de mine, am avut discuții aprige cu conducerea spitalului, apoi la ministerul sănătății, ca să le scot posturile la concurs. Pe toți i-am primit la doctorat, am susținut ca doctorul gavriliu să poată să dea examen, i-am luat cu mine la toate conferințele din țară și străinătate, pe banii mei, să zic așa, sau pe influența mea asupra sponsorilor, fără ca ei să plătească un ban. Tot ce am făcut, am făcut în interesul lor. ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Părinții copiilor operați sunt incitați. Am folosit tehnici standardizate

Cum răspunde, însă, doctorul Burnei, acuzațiilor aduse de părinții unor copii pe care medicul i-a operat și care spun că acesta ar fi făcut experimente pe copiii lor?

”Nu este adevărat, toți pacienții pe care i-am operat , cu foarte multă grijă, am  folost tehnici standardizate, cunoscute, însă, ei au fost incitați de modul cum a decurs această anchetă și de presă. Sunt în această situație peste 20 de operații, zeci de mii sau sute de mii de consultații. Eu n-am avut niciodată o atitudine nestandardizată, să nu fiu responsabil pentru ce am făcut.”

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.