Dosarul „Caracal”, trimis în judecată. Detalii importante din rechizitoriu

Dosarul Caracal a fost trimis în judecată, la Tribunalul Olt, de către procurorii DIICOT, care îl acuză pe Gheorghe Dincă de omor calificat, profanare de cadavre, trafic de persoane și de minori și viol.

De asemenea, a fost trimis în judecată și complicele Ștefan Risipițeanu, acuzat de viol.

Procurorii descriu în rechizitoriu cum le-a răpit și ucis Dincă pe cele două fete de 15 și 18 ani – Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

Procurorii spun că Gheorghe Dincă le-a luat cu mașina pe cele două tinere cu mașina „la ocazie”, apoi le-a dus cu forța la locuința sa din Caracal.

Rechizitoriul arată că inculpatul le-a fi violat și le-a fi ucis pe ambele, iar corpurile ar fi fost arse într-un butoi metalic din curtea casei.

DIICOT susține că, în cazul Luizei Melencu, cenușa a fost dusă în liziera de pădure amplasată pe terenul Stațiunii de cercetare și dezvoltare agricolă Caracal.

Gheorghe Dincă se află în arest preventiv din 27 iulie anul trecut, iar mandatul de arestare preventivă i-a fost prelungit de mai multe ori.  La începutul anchetei DIICOT, Gheorghe Dincă a recunoscut cele două crime, însă ulterior și-a modificat declarația, lucru care nu a modificat și părerea procurorilor.

Cazul a ajuns în atenția publică după ce una dintre victime – Alexandra Măceșanu – a sunat de trei ori la 112, spunând că este răpită, iar autoritățile nu au intervenit la timp.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS