Doar farmaciile autorizate de Ministerul Sănătății vor avea voie să vândă medicamente pe internet

Doar farmaciile autorizate de Ministerul Sănătății vor avea voie să vândă medicamente pe internet, prevede un proiect de modificare a legii farmaciei dezbătut, miercuri, de Camera Deputaților.

Documentul stabilește amenzi între 10.000 și 20.000 de lei pentru firmele neautorizate care se folosesc de numele unor farmacii pentru a vinde pastile.

Inițiatorul proiectului, deputatul independent Petru Movilă a atras atenția că peste 50 la sută dintre medicamentele vândute pe internet sunt contrafăcute și pot pune în pericol viața celor care le folosesc:

”Comerțul online cu produse farmaceutice și parafarmaceutice a căpătat o amploare foarte mare, deși riscurile la care se supun persoanele care optează pentru medicamentele cumpărate pe internet sunt extrem de mari. Astfel de medicamente pot avea o cantitate de substanță activă mult mai mică, ceea ce le face ineficiente, fie mai mare, ceea ce poate fi extrem de pericolos și în unele cazuri se poate ajunge la decesul pacientului.” a declarat deputatul Petru Movilă.

Deputații care au vorbit în ședința de plen au anunțat că susțin acest proiect.

”Piața medicamentelor online era scăpată de control și era nevoie de un astfel de demers legislativ.”, a spus la rândul său deputatul Tudor Ciuhodaru.

Proiectul a fost deja adoptat pe articole de Camera Deputaților și urmează să primească astăzi votul final.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS