Confidenţialitate

DNA: Robert Negoiță, urmărit penal

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, este urmărit penal în dosarul în care este acuzat că ar fi aprobat ilegal construirea unui bloc în centrul capitalei. Faptele de care este acuzat sunt asimilate celor de corupție, iar Robert Negoiță nu este singurul urmărit penal în acest dosar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit DNA, faptele pentru care Robert Negoiță este urmărit penal au fost comise în perioada 2015-2021, în calitate de primar al sectorului 3.

El este acuzat de abuz în serviciu, dacă a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Concret, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi aprobat emiterea unor documente necesare construirii și intabulării unei construcții – respectiv un bloc – în zona centrală a municipiului București.

Procurorii DNA au făcut, la începutul lunii, 17 percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, într-un dosar care vizează emiterea unor acte administrative de către instituţii ale statului. Una dintre descinderi a avut loc la Primăria Sector 3, iar Robert Negoiță a fost audiat.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Citește și: Procurorul-șef DNA, despre dosarele pandemiei de COVID: „Să vedem ce va aduce viitorul și unde vor ajunge procurorii cu ancheta” | VIDEO