DNA respinge cauțiunea lui Sebastian Ghiță. Bunurile depuse nu acoperă suma de 13 milioane de euro

Procurorii DNA Ploieşti au respins cauţiunea depusă de deputatul Sebastian Ghiţă în al patrulea dosar în care este cercetat pentru mai multe fapte de corupţie.

Anchetatorii spun că bunurile depuse de deputat nu acoperă suma de 13 milioane de euro, cauțiunea stabilită de DNA. Sebastian Ghiţă are termen ziua de joi pentru a aduce noi bunuri până la concurenţa sumei.

Cauţiunea a fost respinsă încă de vineri, din cauză că valoarea bunurilor depuse de Sebastian Ghiţă este mai mică de 13 milioane de euro. Această cauțiune record  reprezintă aproximativ 10% din valoarea averii deputatului.

Sebastian Ghiţă a depus la DNA Ploiești în urmă cu o săptămână garanţii sub formă de bunuri mobiliare şi imobiliare, care aparțin unei firme deţinute de apropiaţi ai săi.

Cauțiunea a fost stabilită de procurorii DNA Ploieşti pe 31 martie, la o zi după ce Camera Deputaţilor a respins solicitarea privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului.

Sebastian Ghiţă este acuzat de două infracţiuni de folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, două infracţiuni de dare de mită, şantaj, cumpărare de influenţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În cazul în care Sebastian Ghiță nu va garanta și  cu alte bunuri până în data de 21 aprilie, conform procedurii, procurorii DNA Ploiești pot cere din nou ridicarea imunității în vederea reținerii și arestării preventive.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS