Confidenţialitate

DNA îi urmărește penal pe rectorul și prorectorul Academiei de Poliție

DNA îi urmărește penal pe rectorul și prorectorul Academiei de Poliție.

Adrian Iacob și Petrică Marcoci au fost puși sub control judiciar pentru 60 de zile, în dosarul referitor la amenințările cu moartea primite de ziarista Emilia Șercan. Jurnalista publică de mai mulţi ani anchete potrivit cărora numeroși ofiţeri din sistemul de siguranţă naţională şi-au obţinut doctoratele prin fraude.

Potrivit unui comunicat al DNA, cei doi au convins un polițist, pe Gheorghe Adrian Bărbulescu, să-i trimită mai multe mesaje de amenințare Emiliei Șercan la începutul lui aprilie. Procurorii susțin că prorectorul a conceput planul și că cei doi i-au comunicat polițistului conținutul mesajelor. Adrian Iacob și Petrică Marcoci i-au promis, de altfel, acestuia că îl vor feri de tragerea la răspundere penală. Joi dimineață, procurorii anticorupţie au descins la Academia de Poliţie, unde ar fi  sigilat mai multe birouri, inclusiv pe cel al rectorului.

Luna trecută, procurorii DNA l-au pus sub control judiciar și pe ofiţerul de la Academia de Poliţie care a trimis mesajele de amenințare.