DNA explica de ce a fost retinut nepotul regelui Carol al II-lea

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie –Braşov  precizeaza motivele pentru care au dispus, astazi, urmarirea penala şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului  AL ROMÂNIEI PAUL PHILIPE.

In dosarul penal având ca obiect retrocedarea nelegală a Fermei Băneasa, nepotul regelui Carol al II-lea este cercetat pentru cumpărare de influenţă, spălarea banilor si complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave.

Începând din anul 2006, acesta i-a promis inculpatului Remus Truică şi asociaţilor lui din grupul infracţional o cotă parte între 50% şi 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România.

Ulterior le-a şi dat acestora bunurile, pe măsura obţinerii lor, in schimbul intervenției membrilor grupului pe lângă funcționari publici cu atribuții în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate.

Statul român a fost prejudiciat astfel cu aproape 136 de milioane de euro.

Inculpatul Al României Paul Philipe va fi prezentat mâine Curţii de Apel Braşov, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile – se arata in comunicatul DNA.

În acelaşi dosar a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, SIN GHEORGHE, secretar general al Academiei de Ştiinţe Agricole din România, cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu.

Sin Gheorghe este cel care a dispus, cu încălcarea legii, restituirea în natură a Fermei Băneasa, cererea nefiind însoţită de documente justificative din care să rezulte calitatea de moştenitor îndreptăţit a lui AL ROMANIEI PAUL PHILIPE.

In noul dosar al retrocedarilor ilegale,  5 persoane, intre care Remus Truica si Dan Andronic,  sunt cercetare sub control judiciar sau arest la domiciliu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS