DNA cere aviz pentru arestarea deputaților Nicolae Păun și Mădălin Voicu

DNA cere aviz pentru reținerea și arestarea deputaților Mădălin Voicu de la PSD și Nicolae Păun de la Partida Romilor. Solicitarea a fost trimisă la Parchetul General, iar apoi va ajunge la Camera Deputaților.

Nicolae Păun este suspectat între altele de deturnare de fonduri europene, spălare de bani și cumpărare de influență.

Mădălin Voicu este suspectat de procurori de trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani. Dosarul  vizează un proiect cu fonduri europene pentru romi.

     Procurorii DNA spun că la inițiativa Asociației Partida Romilor ”Pro Europa”, al cărei președinte este deputatul Nicolae Păun, a fost realizat între 2010 și 2013 în toată țara proiectul cu bani europeni „Antreprenoriatul social, o șansă pentru comunitățile de romi”.

3.000 de persoane din grupuri defavorizate urmau să fie ajutate, între altele să fie angajate. Numai că acești oameni au fost înscriși cu date false. În realitate ei nu știau că fac parte dintr-un program european.

Prejudiciul este de peste 12 milioane și jumătate de lei.

În aceeași perioadă, organizația lui Nicolae Păun a derulat un alt proiect european de formare profesională pentru alți 3.000 de șomeri tineri, în special de etnie romă. Beneficiarii au urmat doar câteva ore de curs, iar la final unii au primit între 300 și 600 de lei. Prejudiciul este de aproape 15 milioane de lei.

Mai mult, deputatul Nicolae Păun le-ar fi cerut angajaților săi implicați în proiecte să doneze o parte din salariu Partidei Romilor. În 3 ani, în contul organizației au intrat aproape 1 milion 400 de mii de lei.

Ambele proiecte ale lui Nicolae Păun s-ar fi derulat cu ajutorul deputatului PSD Mădălin Voicu. Între 2011-2015 Păun i-ar fi dat lui Mădălin Voicu aproape 220 de mii de lei, pentru ca acesta din urmă să intervină la funcționari și demnitari. O altă rudă a lui Voicu a fost angajată de Păun și plătită cu 200 de mii de lei.

Social-democratul ar fi promovat un proiect de lege prin care angajații lui Păun să nu mai plătească fiscului contribuțiile de sănătate.         Nicolae Păun știa că va fi anchetat de procurori, iar la sfârșitul anului trecut a aflat care sunt martorii din dosar, apoi le-a spus acestora să dea declarații mincinoase la DNA.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS