DNA cere mandat de arestare pentru şeful CJ Iaşi

Procurorii anticorupție cer, astăzi, mandat de arestare preventivă pentru şeful Consiliului Judeţean Iaşi.

Liberalul Cristian Adomniţei este bănuit că ar fi muşamalizat neregulile din atribuirea unor contracte publice de către instituţie.

Două subordonate din CJ Iași, Cristina Jinga și Carmen Irimescu, sunt acuzate de abuz în serviciu și fals intelectual în formă continuată.

Ambele erau responsabile de un contract pentru tipărirea unor materiale de promovare a județului. Afacerea a fost încredințată suspect unei firme controlate de apropiați ai primarului social-democrat Gheorghe Nichita. Arest preventiv s-a cerut și pentru administratorul societății.

Potrivit surselor judiciare, când a fost înștiințat despre nereguli, Cristian Adomniţei a cerut ca acestea să fie acoperite și să nu ajungă informațiile în presă.

Din acest motiv, anchetatorii îl acuză pe liberal de favorizarea făptuitorului și fals intelectual.

Cristian Adomniţei, fost ministru al Educației în guvernarea PDL, conduce Consiliului Județean Iași din 2012.

Este al doilea demnitar important din oraș implicat într-un scandal penal. Primarul Gheorghe Nichita și-ar fi creat un serviciu secret personal. Angajați ai Poliției Locale, susține DNA, supravegheau pentru el mai multe persoane, printre care și mai tânăra fostă iubită a edilului.

În fața instanței, Gheorghe Nichita și-a recunoscut pasiunea obsesivă. Nu se gândește să renunțe la primărie, dar s-a autosuspendat din funcțiile deținute în PSD.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS