DNA cere arest la domiciliu pentru Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie

DNA cere arest la domiciliu pentru Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, pentru încălcarea condițiilor controlului judiciar sub care este judecat într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupție Constanța.

Arhiepicopul Tomisului este cercetat pentru prezentare de documente false în vederea obținerii de fonduri europene în valoare de 300 de mii de euro, pentru ferma de la Nazarcea a Arhipeicopiei Tomisului.

În prezent dosarul se află la Curtea de Apel Constanța, iar față de inculpatul Teodosie  Petresu este în vigoare măsura controlului judiciar, menținută de instanță. În cererea procurorilor de înlocuire a măsurii controlului judiciar se menționează că inculpatul Teodosie Petrescu a demarat activități de accesare a fondurilor europene, deși acest lucru i-a fost interzis în mod expres și neechivoc prin obligațiile stabilite în cadrul controlului judiciar.

Mai exact, pe 12 mai 2017, Teodosie Petrescu, reprezentant legal al Arhiepiscopiei Tomisului, a emis un act prin care  l-a împuternicit pe Aurelian Ștefan, persoană având calitate de inculpat în același dosar, să reprezinte Arhiepiscopia Tomisului și pe arhiepiscop.

L-a pus să semneze și să depună documentația pentru obținerea de la Primăria Ovidiu o adeverință din care să reiasă că Arhipiescopia Tomisului are în zona Nazarcea un teren de  342 ha teren, din care 188 ha vie.

Adeverința era necesară a fi folosită în relația cu Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură. Scopul: obținerea de alte fonduri europene, lucru interzis de DNA.

Curtea de Apel Constanța urmează să stabilească un termen de judecată în care se va pronunța asupra cererii DNA Constanța.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS