DNA a schimbat încadrarea juridică în dosarul Tel Drum

Procurorii anticorupţie au dispus, luni, schimbarea încadrării juridice, în sensul reţinerii formei agravante a infracţiunilor iniţiale, precum şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de societatea Tel Drum şi reprezentanţii acesteia, într-un dosar privind fraudarea fondurilor europene, cu un prejudiciu de peste un milion de euro.

Procurorii DNA încep acțiunea penală împotriva TelDrum

Procurorii DNA au decis  începerea acțiunii penale împotriva TelDrum, Petre Pitiș (directorul actual al companiei) și Mircea Vișan (reprezentant TelDRum).

În dosarul Teldrum pot fi sesizate mai multe aspecte cu caracter infracțional, însă s-a pus în mișcare procedura de urmărire penală doar împotriva lui Petre Pitiș, a lui Mircea Vișan, Florea Neda, dar și a unei firme, care a jucat rolul de interpus pentru TelDrum.

Procurorii au decis că e necesară luarea acestei măsuri, având în vedere suspiciunile de săvârșire a infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave.

În luna mai a anului 2017 a fost înregistrată sesizarea Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor cu privire la suspiciuni privind activitatea unor firme, care, în cursul anului 2016, ar fi folosit o schemă de obținere ilicită de fonduri europene prin supraevaluarea prețului unor utilaje.

Ministerul Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă cu suma de aproape 5 milioane de lei, transmite corespondentul Europa FM, Carmen Dumitrescu.

În vederea recuperării sumei de bani obținute în mod injust, procurorii au instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile aparținând inculpaților.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS