DNA a inceput urmarirea penala in rem– pentru trafic de influenta, luare si dare de mita si abuz in serviciu – privind achizitia de echipamente informatice in timpul guvernarii Nastase si in timpul guvernarii Tariceanu

Cele 4 contracte sunt EADS-Ministerul de Interne, SIVECO-Ministerul Educației, la care se adaugă două contracte pentru licențe Microsoft.

În cazul contractului cu EADS, din 2004, privind securizarea frontierei de stat, procurorii verifică date potrivit cărora sume importante de bani ar fi fost obținute ca mită de unii oficiali români. Contractul a fost extins în anul 2009.

Deputatul PSD, Florin Iordache, spune că parlamentarii social-democrați nu au avut informații despe situația din ministere.

Hotărârile de Guvern au fost semnate de foștii miniștri Dan Nica, Mihai Tănăsescu, Remus Pricopie, Varujan Vosganian, potrivit cotidianului ‘Gândul’.

Inițial, Corpul de Control al premierului a sesizat o serie de posibile fapte de corupţie ale foştilor miniştri PDL Daniel Funeriu şi Valerian Vreme – dar procurorii DNA au extins cercetările.