Confidenţialitate

DNA a deschis dosar penal privind folosirea coloanelor oficiale de șefi de instituții

Procurorii DNA au deschis un dosar penal privind modul în care șefi de instituții au folosit coloane oficiale în trafic.

Dosarul a fost înregistrat în urma unui denunț. Potrivit plângerii, ar fi beneficiat abuziv de antemergător vicepremierul Gabriel Oprea,  procurorul general Tiberiu Nițu și Patriarhul Daniel.

Însă, pentru început, cercetarea DNA se face ”in rem” cu privire la faptă.  Abia apoi se va stabili dacă vor fi puse sub acuzare și persoane, spun surse citate de Mediafax.

O persoană și o organizație neguvernamentală au sesizat DNA cu privire la folosirea abuzivă a coloanelor oficiale în trafic, de către vicepremierul Gabriel Oprea, procurorul general al României, Tiberiu Niţu şi Patriarhul Daniel.

Legea spune că doar președintele, șefii celor două camere ale parlamentului și premierul pot fi însoțiți în trafic de polițiști, iar în cazul miniștrilor – doar în situații de urgență.

Ministrul Gabriel Oprea a avut de la începutul anului 1.600 de deplasări cu coloană oficială. Polițiștii îi deschideau drumul către diverse hoteluri și restaurante din București, ba chiar la saloane de înfrumusețare. Prin comparație, președintele Klaus Iohannis a avut anul acesta, 580 de deplasări cu coloană oficială. Oprea este suspectat de abuz în serviciu în acest caz, anunțau ieri procurorii generali.

Amintim, polițistul Bogdan Gigină și-a pierdut viața într-un accident, în timp ce îl însoțea pe Oprea.

Și patriarhul Daniel beneficiază de antemergător din partea Poliției Rutiere, lucru recunoscut luna trecută la Europa FM de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.