Confidenţialitate

Distribuirea pensiilor se va decala cu două zile în luna ianuarie, anunță Poșta Română

Luna viitoare, distribuirea pensiilor se va decala cu două zile, anunță Poșta Română. Și asta pentru că, aşa cum se întâmplă la fiecare început de an, banii pentru drepturile sociale vor fi viraţi în conturile companiei începând cu 4 ianuarie, spre deosebire de lunile obişnuite, când banii sunt virați cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare.

„Într-o lună obișnuită, Poșta Română primește prima parte a banilor de pensii cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate.

Partenerii noștri de la Casa Națională de Pensii Publice vor vira contravaloarea drepturilor de protecție socială, în conturile Poștei Române, cu o decalare de câteva zile, ca la orice început de an.

Transformarea acestora în cash și distribuirea în gențile fiecărui factor poștal durează aproximativ trei zile”, anunță Poșta Română, printr-un comunicat.

Ca urmare, poștașii vor aduce pensiile la domiciliu în perioada 6-17 ianuarie iar la ghişeele poştale banii vor putea fi ridicați până pe 19 ianuarie.

Citește și: Guvernul crește pragul veniturilor până la care pensionarii pot primi medicamente și dispozitive compensate cu 90% | AUDIO