Discursuri…colorate/Sâmbătă și duminică – disputele politice, rezumate într-un montaj de numai 1 minut

În fiecare sâmbătă și duminică, la ora 08.20, ascultăm un rezumat al disputelor politice din Parlament și Guvern, într-un montaj de 1 minut.

Duminică, 29 septembrie.

O căscuța albă și o pereche de cizme – pentru atâta lucru s-au luat la ceartă cei doi șefi de la Parlament.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a plecat în excursie la Roșia Montană, să vadă cum o duc minerii… și l-a invitat și pe șeful de la Senat.

Fapt care i-a provocat furia lui Crin Antonescu.

Numai că ministrul Culturii a spus-o direct: mina în care se duc politicienii în pelerinaj…e un muzeu. Iar minerii au acum statut de…arheologi – AUDIO 1.

Sâmbătă, 28 septembrie.

Unii parlamentari au ajuns și critici de film. Săptămâna aceasta, chiar în timp ce discutau despre noul Statut al artiștilor – o lege pe care au picat-o – deputații au început să vorbească despre ‘Poziția copilului’, pelicula recompensată cu Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin.

Unii deputați sunt îngrijorați că înjurăturile din filmele românești ne strică imaginea peste hotare…și cred că astfel de filme n-ar trebui promovate.

Alți parlamentari, mai tineri, le-au bătut obrazul: nu e cazul să-și dea cu părerea despre ce e frumos și ce nu, mai ales când vine vorba de cultură – AUDIO 2.