Confidenţialitate

Directorul STB anunță că vinovații grevei vor fi sancționați. Liderul de sindicat spune că protestul a fost suspendat doar temporar | AUDIO

După 5 zile de proteste, angajații STB au revenit la lucru. Directorul general al STB, Adrian Criț spune că vor exista cu siguranță concedieri în rândul celor care au declanșat acest protest, declarat ilegal de instanță.

„Se vor constitui comisiile de analiză și, punctual, se va analiza, de la caz la caz, vinovăția angajaților care nu și-au respectat obligațiile față de societate și față de bucureșteni. Vina majoră o au cei care au declanșat acest proces ilegal.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De partea cealaltă, liderul Sindicatului Transportatorilor din București, Vasile Petrariu spune că protestul a fost suspendat doar temporar și că poate fi reluat oricând dacă angajații sunt nemulțumiți de cum decurg negocierile.

Ei au cerut salarii mai mari cu cel puțin 10% și schimbarea actualului director:

„Probleme noastre să le discutăm cu membrii consiliului de administrație iar ei, în perioada următoare, să analizeze din punct de vedere profesional activitatea directorului general și să ia o decizie. O perioadă poate să însemne o săptămână-două, o lună, e în funcție de cum se vor desfășura lucrurile, pentru că va trebui să îmcepem și negocierea unui contract colectiv nou de muncă și ceea ce se va întâmpla probabil și cu amenințările de concediere, de sancționare și așa mai departe.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Directorul general al STB a mai spus că toate abonamentele vor fi prelungite cu numărul de zile în care bucureștenii nu au putut circula, din cauza protestului.

Adrian Criț a menționat că în perioada următoare vor fi cumpărate noi tramvaie, autobuze electrice și troleibuze. A spus, de asemenea, că va interveni punctual pentru a rezvola probleme mai vechi privind condițiile de muncă ale angajaților.

Autor: Florentina Mihăiță

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Citește și: REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA: Fabricile de lucrări de licență, masterat sau doctorat prosperă pe internet