Directorul Operei Naționale București, cercetat sub control judiciar

Magistrații de la Judecătoria Sectorului 1 au respins propunerea procurorilor de arestare preventivă a directorului general al Operei Naționale din București, Răzvan Ioan Dincă, urmând ca acesta să fie cercetat sub control judiciar pe o durată de 60 de zile.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Răzvan Ioan Dincă are mai multe interdicții, printre care să nu se deplaseze la Opera Națională București și să nu-și exercite funcția.

Decizia instanței nu este definitivă.

Răzvan Ioan Dincă a fost reținut marți de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru abuz în serviciu, fals în declarații și conflict de interese.

În același dosar au fost puși sub acuzare alți patru funcționari de la Opera Națională București: Alina Ofelia Moldovan — director general adjunct, Georgeta Petrescu — director economic, Mădălina Gabriela Iacob — șef birou achiziții publice, Sebastian Eduard Grigore — coordonator echipă tehnică și administrativă.

De asemenea, un administrator al unei societăți comerciale având ca obiect de activitate prestare de servicii de pază, Mircea Dan, este acuzat de săvârșirea infracțiunii de desfășurare de activități de pază sau protecție, de proiectare, producere, instalare și întreținere a sistemelor de alarmă împotriva efracției sau a componentelor acestora fără atestat sau fără licență de funcționare prevăzută de lege.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS