Confidenţialitate

Directorul economic al Ministerului Transporturilor a fost mutat din celulă în arest la domiciliu | AUDIO

Petre Neacșa a stat șapte zile in arestul poliției din Constanța. Curtea de Apel i-a admis contestația și a dispus arestul acestuia la domiciliul său din Râmnicu Vâlcea.

Potrivit DNA, Petre Neacșa a fost reținut in data de 7 iulie pentru luare de mită, in dosarul în care directorul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) și alțe doi oameni de afaceri fuseseră arestați tot la domiciliu, pentru fapte de corupție.

Este vorba despre dosarul in care ARSVOM ar fi  cumpărat fraudulos și la prețuri supraevaluate patru nave de salvare in valoare de 85 milioane de lei. DNA a susținut că inculpatul Petre Neacșa, în calitate de director economic al Ministerului Transporturilor ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri, care a intermediat achizitia navelor pentru ARSVOM, suma de 100.000 de euro.

Concret, a primit banii pentru a asigura fondurile necesare pentru cumpărarea celor patru nave. Problemele de integritate de la ARSVOM, așa cum le-a numit ministrul Transporturilor Catalin Drulă, l-au determinat pe acesta să ia decizia desființări agenției, atribuțiile urmând să treacă la IGSU.

La inceputul acestei săptămâni, la conducerea ARSVOM a fost desemnat maiorul Ionuț Voicu, detașat pentru șase luni de la ISU Constanța.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ghiufer Predescu