Confidenţialitate

Directorul DSP Argeș refuză să demisioneze

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru, a declarat că nu are de gând să demisioneze din funcţie. Aceasta a spus că aşteaptă să fie demisă de Ministerul Sănătăţii, instituţie care a numit-o la conducerea DSP Argeş.

“Aştept destituirea de la Ministerul Sănătăţii, sunt numită de Ministerul Sănătăţii. Deocamdată nu demisionez. În momentul în care voi primi OK-ul de la Ministerul Sănătăţii, voi face acest lucru.”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Sorina Honţaru.

Şi managerul Spitalului de Pediatrie din Piteşti, Vasile Stan, a spus pentru agenția MEDIAFAX că nu are de gând să-şi dea demisia din funcţie şi că ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, poate să îl demită, dacă aşa consideră că se va rezolva situaţia.

“Eu nu îmi dau demisia, mă consider nevinovat. Să mă demită ministrul, dacă aşa consideră că se rezolvă situaţia. Mai au să mă facă şi criminal. M-am săturat de linşajul ăsta. Niciunul dintre copiii care au murit nu a trecut pe la noi. Ce mă doare cel mai mult, pentru că şi eu sunt medic pediatru, este faptul că sunt nişte copii care au murit. Toţi copiii au fost trataţi cum trebuie”, a declarat pentru MEDIAFAX, Vasile Stan.

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, şi prefectul de Argeş, Cristian Soare, au cerut demisia conducerilor DSP Argeş şi a Spitalului de Pediatrie din Piteşti, pentru lipsa de comunicare în cazul copilului din localitatea Mioveni, consultat în mai multe spitale din Capitală, deşi situaţia lui era cunoscută încă din 13 februarie de medicii din Piteşti.

În apărarea directorului spitalului de Pediatrie din Pitești au sărit și medicii. Aceștia au spus că iau în calcul o demisie în bloc, în cazul în care conducerea unităţii este demisă.