Confidenţialitate

Directorul CNADNR: Există suspiciuni că materialele folosite la lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva ar fi de o calitate îndoielnică

Un nou tronson de autostradă este verificat de Compania Națională de Drumuri. Există suspiciuni că lotul 2 al șoselei de mare viteză Lugoj – Deva ar fi construit cu materiale de slabă calitate.  CNADNR a recoltat probe din materiale deja folosite, dar și din stocurile de materiale. Probele au fost trimise pentru analiză în laboratoare speciale ale CNADNR.

Este verificată inclusiv calitatea mixturilor asfaltice utilizate.

         Directorul CNADNR, Narcis Neaga a spus la Europa FM că rezultatele probelor vor fi gata într-o săptămână.

”Constructorul este supravegheat de către o companie, pe care o numim inginer independent.  Acest inginer independent transmite în fiecare lună niște rapoarte către companie. Citind acele rapoarte am constatat o serie de neconformități în legătură cu șantierul despre care vorbim. Și atunci am zis să facem o verificare paralelă, cei de la Direcția de calitate au luat carote, au făcut câteva teste. Este vorba de calitatea pământurilor care s-au folosit în corpul autostrăzii. În rapoartele consultantului inginerului independent rezultă că ar fi o calitate îndoielnică, nu neapărat slabă.” a declarat Narcis Neaga. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Firma care lucrează la lotul doi al autostrăzii Lugoj-Deva este Salini Impregilo, aceeași companie care a construit autostrada Sibiu-Orăștie, unde o porțiune de 200 de metri urmează să fie demolată.

Din această cauză, Compania Națională de Drumuri a decis să verifice toate șantierele de autostrăzi şi drumuri naţionale aflate în execuţie, a mai spus Narcis Neaga:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

”Am trimis reprezentanți ai Direcției de Calitate care să facă verificări suplimentare, să fim foarte siguri că nu se va mai repeta povestea de la Orăștie-Sibiu. Se iau probe, se verifică modul de realizare și de execuție al proiectului tehnic, în zone în care consideră specialiștii că probele vor fi edificatoare în ceea ce privește calitatea. Discutăm de Lugoj-Deva în întregime, toate cele trei loturi, DN 76, lotul 2 al autostrăzii Timișoara-Lugoj, DN 56, DN 66, etc. Șantiere care sunt în lucru și pe care dorim să le verificăm să nu avem surpize.” a declarat pentru Europa FM, directorul general al CNADNR, Narcis Neaga.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro