Confidenţialitate

Directorii caselor judeţene de pensii au termen 2 luni să recupereze întârzierile, anunță ministrul Muncii

Ministrul Muncii a anunţat, marți, că le-a acordat un termen de două luni directorilor de case judeţene de pensii pentru a recupera întârzierile constatate.

În caz contrar, Violeta Alexandru pregătește o ”decizie radicală”.

”De astăzi ne pregătim pentru verificarea primelor cereri depuse pentru plata Şomaj Tehnic pe aprilie. Şi imediat – plăţile”, a mai anunțat ministrul, pe Facebook.

Potrivit Violetei Alexandru, au fost începute consultările pentru măsurile active, care să asigure revenirea angajaților în companii.

”Voi pregăti actele normative pentru săptămâna viitoare astfel încât să fie totul gata la 15 mai şi să nu avem nicio întrerupere în sprijinul acordat celor care au nevoie. Într-o zi voi povesti despre munca din spatele pregătirii actelor normative care ajung în Guvern”, a adăugat aceasta.

Preşedintele Casei Naţionale de Pensii a fost revocat din funcţie, la 27 aprilie, printr-o decizie a premierului, la solicitarea Ministrului Muncii. Violeta Alexandru invoca atunci că ”nu suntem acolo unde trebuia să fim astăzi în îndeplinirea indicatorilor de performanţă”.

Șefa Muncii anunță că se va prezenta pentru a fi audiată în Parlament oricând va fi chemată.

”Aud din presă că PSD mă chemă la o Comisie de anchetă la Parlament. Mă voi prezenta oricând sunt chemată”, a scris Violeta Alexandru.

Preşedinte interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc a anunţat, luni, că miniştrii Muncii și Externelor vor fi chemaţi la audieri în comisiile parlamentare de specialitate pe tema românilor care au plecat la muncă din străinătate în timp de pandemie.

”Situaţia românilor plecaţi la muncă în străinătate a devenit din ce în ce mai dificilă, iar autorităţile nu fac nimic să-i sprijine. Un muncitor a murit infectat de coronavirus, iar alţi două sute sunt în situaţii dificile, infecaţi. Sunt singuri, ţinuţi izolaţi în condiţii degradante. Nu le sunt respectate drepturile, nimeni nu a negociat pentru ei”, a consideră acesta.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit lui Robert Cazanciuc, românii au dreptul de a lucra în străinătate, dar autorităţile trebuie să se asigure că au toate condiţiile, iar drepturile le sunt respectate.

Senatorul liberal Alina Gorghiu a anunțat că cei doi miniştri se vor prezenta la audieri, recomandându-le social-democraţilor să îşi concentreze resursele pentru a completa eforturile în bătălia cu criza sanitară şi economică.