Confidenţialitate

Miniștrii Externelor și Muncii, chemați la raport în Senat | AUDIO

Conducerea Senatului a decis ca miniştrii Afacerilor Externe şi Muncii, Bogdan Aurescu şi Violeta Alexandru, să fie audiaţi în comisiile de specialitate pe tema românilor plecaţi să muncească în străinătate în perioada pandemiei.

Preşedinte interimar al camerei superioare a legislativului, social-democratul Robert Cazanciuc nu a exclus posibilitatea constituirii unei anchete parlamentare dacă, în urma discuțiilor, se vor constata lucruri grave.

”Situaţia românilor plecaţi la muncă în străinătate a devenit din ce în ce mai dificilă, iar autorităţile nu fac nimic să-i sprijine. Un muncitor a murit infectat de coronavirus, iar alţi două sute sunt în situaţii dificile, infecaţi. Sunt singuri, ţinuţi izolaţi în condiţii degradante. Nu le sunt respectate drepturile, nimeni nu a negociat pentru ei”, a spus acesta.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit lui Robert Cazanciuc, românii au dreptul de a lucra în străinătate, dar autorităţile trebuie să se asigure că au toate condiţiile, iar drepturile le sunt respectate.

Senatorul liberal Alina Gorghiu a anunțat că cei doi miniştri se vor prezenta la audieri,  recomandându-le social-democraţilor să îşi concentreze resursele pentru a completa eforturile în bătălia cu criza sanitară şi economică.