Confidenţialitate

Director interimar la Metrorex

Metrorex are director interimar. Actualul șef de la Strategie și Planificare Resurse, Ion Constantinescu, a fost numit în această funcție pentru 4 luni cu posibilitatea de prelungire.

Consiliul de Administraţie al Metrorex a aprobat, în şedinţa de vineri, depunerea mandatului lui Marin Aldea şi revenirea acestuia pe funcţia de Director Strategie Planificare Resurse în cadrul Metrorex.

Fostul director Marin Aldea a fost demis în urma incidentului din această dimineață – când un tren a ramas blocat în tunel după ce a căzut o bucată din tavan.

Metrorex a informat că, la ora 5:24, pe tronsonul Eroilor – Politehnica, pe firul 1, un jgheab de scurgere a infiltrațiilor s-a desprins din plafon, pe sina a 3-a (responsabila cu transmiterea tensiunii) și a produs un scurt circuit.

Din acest motiv, a fost scoasă tensiunea de pe șină, iar trenul care tranzita zona a fost oprit.

Pe tronsonul Izvor – Politehnica – Grozești, circulația a fost îngreunată. Traficul a fost reluat după aproape 2 ore, ne-a confirmat ministrul Stroe.

Călătorii au fost evacuați în siguranță de echipele Metrorex prin stația Eroilor, a spus la Europa FM Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București.