Confidenţialitate

Directoarea Colegiului Economic „Transilvania” a demisionat în urma protestului de dimineață

Directoarea liceului din Târgu Mureş la care elevii au protestat luni dimineaţă, refuzând să intre la cursuri din cauză că li s-a impus să se mute în altă clasă la fiecare oră, şi-a dat demisia.

Consilul profesoral a decis să se revină la vechea formă de organizare, în care clasele aparţineau elevilor, nu profesorilor.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, Ioan Macarie, a participat la o şedinţă alături de conducerea Colegiului Economic „Transilvania” pentru a găsi o soluţie la nemulţumirea elevilor legată de reoganizarea sălilor de clasă, potrivit căreia copiii erau nevoiţi să se mute la fiecare oră în altă sală, în funcţie de profesor.

Decizia conducerii şcolii de a schimba organizarea a scos în curtea unităţii sute de elevi, care ulterior au plecat acasă, refuzând să intre la ore.

„Lucrurile au intrat în normalitate. Doamna director şi-a înaintat demisia fără nicio presiune. Consiliul profesoral a decis să se revină la organizarea claselor în forma iniţială şi cred că e cea mai bună soluţie pentru un act didactic de calitate la un colegiu de prestigiu”, a declarat Macarie.

Sute de elevi ai Colegiului Economic din Târgu Mureş s-au strâns, luni, în curtea unităţii de învăţământ şi au refuzat să intre la ore, ei având pancarte pe care scria „Ne vrem clasele înapoi”, scandând şi fluierând. Unii dintre ei s-au urcat pe acoperişul de la intrarea în clădire.