Dinu Pescariu si Gheorghe Stefan, confruntati la DNA

Procurorii i-au pus față în față pe Dinu Pescariu și pe primarul din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan. Anchetatorii au ales metoda confruntării, ca urmare a denunțurilor formulate de cei doi în dosarul Microsoft

Dinu Pescariu a făcut mai multe denunţuri în dosarul Microsoft. Printre altele a spus că a dat mită mai multor persoane, între care Dorin Cocoş şi Elena Udrea.

De exemplu, Pescariu le-a spus anchetatorilor că fostul ministru al turismului i-ar fi cerut 500.000 de euro pentru a-l scăpa de problemele în justiție.

Astăzi la DNA a stat aproximativ 3 ore, iar la ieșire a refuzat să spună de ce l-au chemat procurorii.

Tot în dosarul Microsoft a fost adus astăzi, pentru a treia zi consecutiv, și primarul suspendat din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, aflat în arest preventiv. Potrivit unor surse, anchetatorii i-au confruntat pe cei doi, cu privire la denunțurile pe care le-au făcut în dosar.

Gheorghe Ștefan, zis și Pinalti, ar fi recunoscut ieri faptele de care este acuzat – trafic de influenţă şi spălare de bani – şi a dat o declaraţie în care a arătat cum au fost folosiţi banii primiţi ca mită în cazul Microsoft. Acesta încearcă astfel să schimbe măsura preventivă cu una mai blândă: arest la domiciliu sau control judiciar.