Dinel Staicu, condamnat definitiv la 9 ani de închisoare

Dinel Staicu – fost președinte al SIF Oltenia – a fost condamnat la 9 ani de închisoare, pentru că a fraudat patrimoniul Transgaz Mediaș cu peste 11 milioane de euro. Decizia Curții de Apel București este definitivă și micșorează cu 2 ani pedeapsa stabilită de prima instanță, judecătoria sectorului 2.

Pe lângă pedeapsa de 9 ani de închisoare, magistrații i-au interzis lui Dinel Staicu să mai ocupe funcții publice sau să conducă o firmă timp de 5 ani.

Alături de el, au mai fost condamnați la închisoare între 4 și 7 ani, alți 7 inculpați, printre care și fostul director al Transgaz SA Mediaș, Aurel Gabriel Coconea. Toți sunt obligați acum să achite Transgaz Mediaș daune morale de peste 24 de milioane de lei.

Procurorii spun că în perioada 2000-2001, directorul Transgaz Mediaș a încheiat ilegal convenții de plăți cu 5 societăți de stat distribuitoare și beneficiare de gaze naturale între care ar fi interpus 4 firme controlate de omul de afaceri craiovean, Dinel Staicu. Astfel la solicitarea Transgaz Mediaș, societățile de stat au achitat în conturile acestor firme peste 130 de miliarde de lei vechi, bani care au ajuns în conturile personale ale acuzațiilor.

Dinel Staicu este încarcerat la Penitenciarul Rahova din 2011. El ispășește o pedeapsă de 7 ani de închisoare în dosarul fraudării Băncii Internaționale a Religiilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS