Dincolo de cifre sunt oameni: O campanie Europa FM de reducere a numărului de accidente auto

În România, doar în anul 2018 au murit aproape 1900 de oameni, în urma accidentelor rutiere. Anul trecut, până la începutul lunii decembrie, la nivel național au fost înregistrate 7.543 de accidente rutiere grave, în urma cărora au și-au pierdut viața 1.637 de persoane, arată datele furnizate de Poliția Română.

România are cea mai mare incidență a deceselor din accidente rutiere din întreaga Uniune Europeană, cu 96 de persoane la un milion de locuitori. Media europeană este de 50 de decese la un milion de cetățeni.

La începutul lui 2019, în România erau 8,1 milioane de permise de conducere, iar numărul este în creștere.

La nivelul anului 2018, potrivit sondajelor, 51% dintre ascultătorii Europa FM din toată țara au fost alături de programele noastre în timp ce se aflau în trafic. Ne simțim responsabili față de oamenii care ne ascultă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De aceea, pornim la drum în acest an cu o nouă campanie Europa FM în care vom implica oameni din toate departamentele radioului: realizatorii de emisiuni, reporterii și editorii de la știri. Invitații din emisiunile noastre vor duce mesajul mai departe: prudența și atenția în trafic sunt vitale. Iar cel mai important mesaj – în spatele cifrelor sunt oameni, sunt vieți distruse de o clipă de neatenție.

Vom auzi vocile celor care au fost la un pas de moarte, în urma accidentelor auto, voci ale celor care au pierdut oameni dragi din cauza accidentelor auto. Cu toții vom duce mesajul mai departe: o clipă de neatenție poate ucide, o viteză prea mare poate opri drumul către casă, este în puterea fiecăruia dintre noi să schimbăm cifrele dramatice.

Va invităm alături de noi în această campanie! Dincolo de cifre sunt oameni – o campanie Europa FM de reducere a numărului de accidente auto

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS