Confidenţialitate

Dinamo ar putea fi cumpărată de investitori arabi – Cornel Dinu confirmă

A doua cea mai titrată echipă din fotbalul românesc, ar putea avea patroni din Emiratele Arabe Unite.

Administratorul delegat al “alb-roșilor” – Cornel Dinu, a declarat pentru “Digi Sport” că a vorbit cu Ambasadorul României la Abu Dhabi, Adrian Măcelaru, care a confirmat că există un interes concret din partea unei familii de șeici care au cumpărat și clubul englez Charlton Athletic.

Totuși, Cornel Dinu este sceptic în privința începutului negocierilor: “În momentul în care vezi o propunere ce începe cu 40.000 de euro, după care trece la 10 milioane… nici măcar râsul nu te mai pufnește. Ați mai auzit vreodată, în lume, de o asemenea tranzacție?”, a declarat oficialul grupării din Ștefan cel Mare.

“Abu Dhabi Business Development” este un grup care deține peste 60 de companii și a plătit pentru Charlton Athletic din a 3-a ligă engleză, în jur de 65 de milioane de euro.

Într-o scrisoare deschisă adresată finanțatorului dinamovist Ionut Negoiță, arabii susțin că vor să achiziționeze 92,3% din acțiuni, doar în cazul în care echipa va rămâne în Liga 1 la finalul sezonului și apoi va obține licența pentru încă un an competițional.