Confidenţialitate

Din cauza temperaturilor scăzute, s-a reluat furnizarea căldurii în Cluj-Napoca, Timişoara şi Oradea

Regia de termoficare Cluj-Napoca a reluat în noaptea de marți spre miercuri furnizarea agentului termic, din cauza temperaturilor care au coborât, în medie, la 4-5 grade, după ce sistemul centralizat a fost oprit în 23 aprilie. De câteva zile, și orădenii și timișorenii au din nou căldură în case.

Directorul de dezvoltare al Regiei Autonome de Termoficare (RAT) Cluj-Napoca, Dan Cupșa, a declarat că s-au primit solicitări din partea clujenilor încă de la sfârșitul săptămânii trecute pentru reluarea furnizării încălzirii.

Potrivit acestuia, ținând cont de prognoza meteorologică, furnizarea agentului termic se va menține cel puțin și pe parcursul săptămânii viitoare, în special în timpul nopții, când se vor înregistra temperaturi scăzute.

Directorul comercial al SC Termoficare Oradea, Dan Crețu, a declarat la rândul său că furnizarea încălzirii în sistemul centralizat a fost reluată în oraș luni, după ce temperaturile au scăzut la 4 grade Celsius.

Și cei aproximativ 60.000 de abonați ai societății de termoficare din Timișoara au din nou căldură în calorifere. Reprezentanții societății Colterm au luat decizia de a relua livrarea energiei termice doar pe timp de noapte, la Timișoara, în urmă cu câteva zile, ca urmare a scăderii temperaturilor. Astfel, cei aproximativ 60.000 de abonați ai societății de termoficare au căldură în calorifere între orele 19.00 și 09.00.

Potrivit acestora, pentru sistarea totală a căldurii, temperaturile trebuie să fie peste 10 grade Celsius timp de trei zile consecutiv, atât ziua, cât şi noaptea.

La Timișoara, în noaptea de marți spre miercuri, termometrele au arătat 3 grade Celsius.